MUZIKALE LEIDING EN BEGELEIDING

Onze dirigent Hans van Rutten

Met ingang van 10 mei 2023 is Hans van Rutten onze dirigent.


Hans van Rutten studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor het hoofdvak blokfluit.

 

Aansluitend volgde hij de opleiding koordirectie aan de Hogeschool IDE te Gorinchem, die hij afrondde met het praktijkdiploma koordirectie in 1994.

 

Hans verdiepte zich in de functionele houding en adem met de driejarige opleiding Adem- en Ontspanningstherapie Methode Van Dixhoorn die hij in 2013 met goed gevolg afsloot.

 

In 2020 hernam Hans zijn lessen bij stemtrainer Jan Willem Westerhuis.
In 2021 ontving hij een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie om zich te verdiepen in de ouder wordende stem en een plan uit te werken voor een veilige herstart van de zangkoren na corona.


Hans van Rutten houdt van een grote variatie in zijn werk. Hij dirigeerde koorklassiekers als Messiah van Händel, het Weihnachtsoratorium van Bach en de Requiems van Brahms, Duruflé, Fauré en Mozart. Uit de hedendaagse muziek vertolkte hij onder meer The Armed Man van Jenkins en het Magnificat en Gloria van Rutter. Daarnaast staan tal van kleinere werken op zijn repertoire in programma's met een grote diversiteit aan thema's.


Als blokfluitist concerteerde Hans in Nederland, Polen, Italië, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.


Naast Bellissimo dirigeert Hans het Soester Mannenkoor ‘Apollo’, wereldmuziekkoor Passion Uithoorn en het Goois Vocaal Ensemble.

In zijn lespraktijk heeft hij blokfluit- en zangleerlingen. Hans bewerkt muziek voor blokfluit en maakt arrangementen "op maat" voor zijn koren.


Meer informatie over Hans van Rutten is te vinden op zijn website www.ademenmuziek.nl

 


Onze begeleidster Lena Lelyukhina

Sinds juli 2017 is Lena de vaste begeleidster van Bellissimo.

 

Lena Lelyukhina (Елена Лелюхина) werd op 19 september 1988 in Moskou geboren en komt uit een zeer muzikale familie. Haar vader studeerde, net als Lena zelf, ook piano en was jarenlang bandleider. Haar broer is een professionele pianist, zanger en componist.

Lena studeerde piano aan de beroemde Gnesin Special School of Music in Moskou en nam deel aan de “Musicalia” competities in Athene in het jaar 2000.

Later, na haar verhuizing naar Nederland kreeg zij les van professor Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar nam ze ook deel aan een door Alexander Oliver gegeven masterclass "English songs". Al gedurende haar opleiding begon Lena met het geven van pianoles aan kinderen en met de begeleiding van koren.

 

Op het Conservatorium van Amsterdam heeft zij enige tijd de zanglessen van Valerie Guillorit  begeleid, totdat Valerie Guillorit haar werkzaamheden verplaatste naar Parijs en Brussel.

 

Ter voorbereiding op diverse optredens in het voorjaar van 2020 rond de viering van 75 jaar bevrijding was zij een tijdje werkzaam bij Projectkoor Uitgeest.

 

Naast haar begeleiding van Bellissimo werkt Lena al sinds enige jaren als vaste begeleidster bij het koor Mitswa in Nieuw-Vennep.