26 APRIL 2023: KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR HENK DENNEMAN

Woensdag 26 april werd Henk onder valse voorwendsels naar het gemeentehuis gelokt en daar werd hem verteld dat hij een lintje zou krijgen. Een complete verrassing!!

 

Henk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, o.a. omdat hij 27 jaar voorzitter is geweest van ons koor Bellissimo. Onder zijn voorzitterschap heeft het koor talrijke mooie concerten gegeven en zijn veel mooie activiteiten gerealiseerd.

 

Ook was hij vanaf 1991 tot 2012 verbonden aan de Stichting Vriendschapsbanden Heemskerk-Klatovy, waarbij ons koor twee keer een bezoek aan Klatovy heeft gebracht en de leden van het Tsjechische koor Sumavan ook enkele keren in Heemskerk zijn geweest.

 

Henk kreeg deze onderscheiding ook omdat hij sinds 2010 secretaris is van de woongemeenschap Burisbeek, waar hij en z’n vrouw Jeanne wonen en hij daar heel veel werk voor verzet.

 

Onder toeziend oog van zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en een kleine delegatie van Bellissimo werd de onderscheiding opgespeld door burgemeester Luijten.

 

’s Avonds op de koorrepetitie kwam Henk heel trots z’n lintje laten zien. Hij kreeg een bloemetje en een lekker flesje drank aangeboden en ook onze dirigent Harmen had een prachtig boeket bloemen voor hem meegenomen.

 

Na een welgemeend applaus voor Henk begonnen we aan onze zangrepetitie.

 

Je hebt je lintje dubbel en dwars verdiend Henk!


Hieronder staan enkele foto's.

Tevens twee filmpjes, die gemaakt zijn van de uitreiking op het gemeentehuis van Heemskerk.